Ordna ett party hemma

, , Comments Off on Ordna ett party hemma

Kanske det är dags att börja planera med ett party hemma. Sommaren är snart över och de sista semesterdagarna kanske redan är slut. Hösten kommer med stormsteg och för att få lite glädje i tillvaron vad passar bättre än ett party.

Planeringen är viktig

Varför inte dra ihop kompisgänget till et hej dundrande maskeradparty. Planeringen är viktig och det gäller att se till så att så många som möjligt kan komma på festen. Det första som ska bestämmas är vilket datum som kan passa. Kolla runt lite bland dina vänner vilken helg som kan passa och skicka sedan ut en inbjudan med vilket typ av tema som partyt ska ha och det datum och klockslag som är satt när festen ska börja.

Att välja maskeraddräkt

Själv så kanske man får börja kolla runt lite på nätet och vilka maskeradkläder som skulle kunna tänkas på kalaset. Det kanske bara behöver köpas vissa tillbehör för att komplettera upp någon tidigare utklädnad som man använt. Eller så köper man en helt ny maskeraddräkt för just detta tillfälle. Det kommer sannolikt fler tillfällen där man kan använda den klädsel som man köper eller om man är händig nog för att skapa något eget.

Vad ska man bjuda på?

Frågan är om man har tid och den energi som behövs för att laga något eller om man ska anlita firma för catering. Plockmat är det mest praktiska istället för att duka upp vid bord och äta lagad mat. Det finns en del enkla tapas rätter som man kan förbereda innan. En variant är att göra det hela till ett knytkalas och be gästerna ta med sig någon tapasrätt var, se till att få variation så inte tar med sig likadana rätter.