Viktigt med looken som konståkare

, , Kommentarer inaktiverade för Viktigt med looken som konståkare

När du ska tävla i konståkning är din utstyrsel viktig. Det första du får göra innan tävlingen är att välja en låt, efter det väljer du klädsel som matchar musiken. Tjejer tävlar oftast i en liten klänning, tights och kortare shorts. Killar kan ha en heltäckande dräkt i en mörk färg. Men, det är en fördel om båda dräkter har paljetter som glittrar ute på isen.

Styla dig själv

Om du har långt hår måste du sätta upp det i en passande frisyr. För att håret inte ska vara i vägen under konståkningen är det bra om du sätter upp det i en stram knut eller lite snygga flätor. Med hjälp av smink säkerställer du att din look är komplett. Tävlingssmink brukar vara ganska hård, för att domare och åskådare ska se ditt ansikte. Man kan likna det vid teatersmink med starka röda läppar, mycket ögonskugga och kraftig contouring av ansiktet.

Sminkväskan

I din sminkväska behöver du framför allt foundation eller puder som matchar din hudton, läppstift, mascara och eyeliner. De sistnämnda är produkter som du inte bör dela med andra eftersom att det samlas bakterier i exempel mascaran.

Du kan med fördel handla makeup online för att i lugn och ro hitta nya favoriter till tävlingen.