Viktigt att välja rätt ishockeyhjälm

, , Kommentarer inaktiverade för Viktigt att välja rätt ishockeyhjälm

När du sysslar med idrott är det viktigt att du tar både regler och säkerheten på fullaste allvar för att undvika skador. I många idrotter är det obligatoriskt med skydd, medan det är frivilligt i andra.

Inom ishockey är det hårda regler och höga krav på utrustningen, läs mer här om vad som finns.

Det spelar ingen roll vare sig du spelar som knatte, junior eller senior. Det är alltid viktigt att du tar hand dig och skyddar dig på bästa sätt. Då lägger du grunden för en lång och rolig karriär.

Olika skydd för olika positioner

Som målvakt till exempel behöver du en helt annan typ av utrustning än när du spelar som utespelare eller agerar domare. Målvaktsskydden är inte bara framtagna för att vara stora och skydda utsatta områden på kroppen. De ska också underlätta att täcka upp målburen. Till och med målvaktens klubba fungerar som ett skydd ibland.

Målvaktens hjälm har också lite andra krav än de hjälmarna som utespelarna använder. Till exempel ska de täcka för halsen för att skydda mot hårda slag mot strupen och eftersom det också ganska ofta går ganska hett till framför målet, kan ben fötter och skridskor utgöra en större risk för målvakten än utespelaren.