Skapa riktig feststämning hemma

, , Comments Off on Skapa riktig feststämning hemma

Ta med dig festen hem genom att bygga dig en egen bar. Kan det bli bättre än att kunna slappna av med en iskall drink i handen på en barstol där hemma? Att bygga din egna bar låter kanske som ett stort projekt, men det behöver varken bli krångligt eller särskilt kostsamt om du gör det på rätt sätt. Med hjälp av noggrann planering och en del hantverk kan du snart fixa årets fest hemma hos dig!

Vad behövs för att bygga en bar hemma?

Det krävs inte särskilt mycket för att skapa känslan av att befinna sig i en bar hemma i vardagsrummet. Med hjälp av några underskåp, bänkskivor och ett minikylskåp har du nästan allt du behöver. Lägg till två barstolar också så är feststämningen fulländad. Hämta gärna tips och idéer från tidningar och internet. Vill du göra allt från grunden behöver du limfogskivor och brädor. Använd en krysslaser för att vara säker på att bardisken blir helt rak och kom ihåg mottot: mät två gånger, kapa en gång. Se hur andra har hängt upp sina glas, hur de förvara spriten och vilken typ av belysning som passar. Alla dessa steg måste vara färdiga innan du går vidare till nästa steg.

Inred och dekorera som ett proffs

När bänkskivorna och resterande möbler är på plats börjar det riktigt roliga, nämligen inredningen för att skapa den där särskilda känslan av att befinna sig i en bar. Populära föremål är minikylskåp, dämpad belysning, cocktailset, vinkylare och ölglas i alla dess former. Ett tips är att dessutom ha en kortlek nära till hands. Bestäm om du vill måla baren eller om den ska lackas, oljas eller betsas. Barens behandling sätter tonen för hela rummet. I större rum kan en bar målas mörkt utan att det känns trångt eller litet, mindre rum borde du satsa på att åtminstone underdelen av baren är ljus.

Bjud in nära och kära till den nya baren

När baren är färdigbyggd och alla detaljer är på plats är det bara att bjuda in vännerna och njuta av en cocktail tillsammans. Ett förslag kan vara att testa på ett nytt recept på en drink du aldrig testat förut och servera den i ett lyxigt glas till gästerna. Det kommer garanterat att uppskattas, samtidigt som du får öva på dina bartenderkunskaper. Skapa ett tema och servera utifrån det.